29-03-08

'Fitna' van Geert Wilders

29/03 Toch gemeenschappelijke EU-verklaring over 'Fitna'

In feite heeft de film ook positieve gevolgen voor de moslims. Het is namelijk zo dat veel mensen met de negatieve informatie die Geert Wilders verspreidt gaan beginnen denken. Ze gaan zich afvragen of het écht waar is wat Wilders verkondigt. Dit heeft dus tot gevolg dat meer mensen zich gaan verdiepen in de islam, en hopelijk zoals de moslims, tot het besef zullen komen dat de islam écht een religie is van vrede, en dat het écht van God/Allah komt.De Europese Unie is het zaterdag dan toch eens geworden over een gemeenschappelijk standpunt over de film Fitna van Geert Wilders.

De ministers stellen dat ze het standpunt van de Nederlandse regering volledig steunen. Ze wijzen net als het kabinet Fitna af en stellen dat de film islam gelijkstelt met geweld. Die voorstelling wordt door de EU-ministers "scherp afgewezen".

Ze stellen tegelijkertijd dat mensen die zich beledigd voelen door de film daarin geen excuus mogen vinden voor agressie of bedreigingen. Ook vinden de ministers dat de productie van de film valt binnen het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting.


Bron: www.gva.be


Wilders' film is gewoon een manier om te provoceren. Waarschijnlijk heeft hij deze film gemaakt om zo meer bekendheid te verwerven én in de hoop om een gewelddadige reactie van de moslims uit te lokken, om ons zo in een nog slechter beeld te zetten.

Wilders' eigen doel is eigenlijk wat hij de islam wilt aansmeren: 'fitna' of '2 partijen tegen elkaar opzetten, ruzie stoken, roddels en/of andere onwaarheden verspreiden, e.d.'.

Door zijn film wil hij 2 doelen bereiken. Ten eerste wil hij de moslims in een (nog) slecht(er) daglicht zetten. Ten tweede wil hij 2 partijen creëren: de moslims tegen de rest. 

Met de wil van Allah zal zijn opzet mislukken. 

In feite heeft de film ook positieve gevolgen voor de moslims. Het is namelijk zo dat veel mensen met de negatieve informatie die Geert Wilders verspreidt gaan beginnen denken. Ze gaan zich afvragen of het écht waar is wat Wilders verkondigt. Dit heeft dus tot gevolg dat meer mensen zich gaan verdiepen in de islam, en hopelijk zoals de moslims, tot het besef zullen komen dat de islam écht een religie is van vrede, en dat het écht van God/Allah komt.

 

 

19:55 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-07

Bandana i.p.v. hoofdoek

De stad Antwerpen biedt de bandana aan als alternatief voor de hoofddoek. Is dit een goed compromis of onzin?

Het is duidelijk onzin, want men wil de hoofddoek verbannen – omdat dit een islamitisch symbool is -, en ze dan vervangen door een bandana, omdat dit zogezegd minder hard aan zou komen dan een hoofddoek. Dit is geen oplossing! Als alle moslimvrouwen een bandana gaan dragen i.p.v. een hoofddoek komen we terug op het beginpunt, want dan wordt de bandana algemeen herkenbaar als een symbool van de islam.

Kan men de hoofddoek niet gewoon toelaten? Kan men symbolen, zolang ze geen racistische, discriminerende, enz.. betekenis hebben, niet simpelweg toelaten?
Waarom doet men er toch zo moeilijk over? Moslim(a)s leggen niemand iets op door een hoofddoek te dragen of door een baard te laten groeien.
Deze uiterlijke kenmerken hebben alles met een diepe overtuiging te maken,  ze zijn tekenen van  goddelijke aanbidding.

Tegenwoordig associeert men een baard en een hoofddoek met terrorisme. Waar is de redelijkheid?

Ik hoop dat de mensen nadenken en beseffen dat het verbieden van de hoofddoek en andere religieuze tekenen geen oplossing is, en dat men toleranter moet zijn met volgelingen van om het even welk geloof.

decoration

20:28 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-07

Vrij met/van de hoofddoek

Men denkt dat de hoofddoek een teken van onderdrukking, lage educatie enz. is. Het tegendeel is waar. De hoofdoek is een manier om de vrouw te behoeden tegen het kwade of lustvolle oog van zowel mannen als vrouwen. De hoofddoek is een middel om te voorkomen dat vrouwen stukken vlees worden die (vooral) mannen alleen voor hun eigen genot en lust gebruiken. Het is een manier om Allah of God te aanbidden door de kleding van godvruchtigheid te dragen.
Als men een vrouw met een hoofddoek ziet denken veel niet-moslims dat deze vrouw onderdrukt wordt, dat je medelijden moet hebben omwille van haar 'slechte situatie', dat ze enkel in 'haar land' (en dus niet België) de hoofddoek mag dragen, en ga zo maar verder.
Ten eerste: de islam ondrdrukt de vrouw niet! Als een moslimvrouw onderdrukt wordt, ligt dat eerder aan haar cultuur, leefomgeving, echtgenoot, familie,...Het zou evengoed een niet-moslimvrouw in een niet-islamitische omgeving kunnen zijn die onderdrukt wordt.
Ten tweede: je moet niets erg vinden aan de situatie van deze moslimvrouwen: als ze een hoofddoek dragen, 5 maal per dag biddden, tijdens de ramadan en zelfs buiten de ramadan vasten, dan zal dat wel zijn omdat ze het zélf wensen.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar men moet niet de uitzonderingen veralgemenen en de meest voorkomende gevallen achterwege laten omdat het zogezegd beter in het plaatje past dat de media tegenwoordig voor de islam en de moslims heeft gevormd.
Ten derde: men denkt al te vaak dat alle moslims buitenlanders zijn, hoewel er steeds meer Belgische moslimvrouwen zijn. Moeten deze vrouwen hun eigen land verlaten omdat ze er persoonlijk voor hebben gekozen moslima  te zijn?
Zolang niet-moslims de moslims niet kunnen accepteren en moslims de niet-moslims niet kunnen accepteren zal er nooit vrede zijn.

14:53 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vrij met van de hoofddoek |  Facebook |