24-08-07

Halal vlees

De rituele slachting ( Halal )

Volgens de Islamitische wet is alleen vlees toegestaan voor consumptie dat door een Moslim persoonlijk in naam van God is geslacht door middel van een snede in de hals met een scherp mes. Het moet een gezond dier zijn . Runderen, kalveren, geiten,schapen en pluimvee komen hiervoor in aanmerking. Varkensvlees is verboden en wordt als onrein ervaren. Het rituele slachten houdt in dat de Islamitische man die de de dieren snijdt bij ieder dier de volgende heilige woorden van uit overtuiging uitspreekt: " Bismillah, Allah oe’akbar " (in naam van Allah de aller machtigste).

Rituele slachtingen worden bij voorkeur zonder bedwelming verricht.Aangezien de Europese wetgeving voorschrijft dat slachtvee dient te worden verdoofd, worden tegenwoordig bepaalde verdovingsmiddelen toegestaan. Het dier mag echter door deze verdoving niet op de rand van de dood verkeren of sterven voordat het wordt geslacht. Dit komt omdat het in de islam verboden is dode dieren op te eten zonder dat deze geslacht is (op een wijze die halal is).

Halal consumptie

Ook na het slachten dient het vlees op een Islamitische wijze te worden behandeld. Het mag niet gemengd worden met vlees dat niet Halal is. Zo mag er bijvoorbeeld geen bloed meer bijkomen, er mag geen gelatine aan toegevoegd worden, Toevoeging van vet uitsluitend afkomstig van dieren die ritueel zijn geslacht is toegestaan alsmede plantaardig vet, en ander dient te geschieden door grondig gereinigde machines en gereedschappen.

  decoration

15:22 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb me reentelijk verdiept in het hele onderwerp van dieren slachten voor hala vlees en vind het erg dubbel. Enerzijds wil ik heel graag begrip hebben voor de redevoering die voortkomt vanuit het geloof, aan de andere kant vind ik de manier waarop de dieren gedood worden niet diervriendelijk als je naar onze maatschappelijke maatstaven kijkt (ik ben nederlander). Mijn vraag is dan ook kort en duidelijk, waarom worden de dieren niet 1 één snelle beweging onthoofd om daarna leeg te bloeden? de dood is dan onmiddelijk en als het zeer snel gebeurt zo pijnloos dat het dier er zelf weinig tot niets van merkt en het dier hoeft dan niet verdoofd te worden. Zou dit niet een geweldige oplossing zijn voor de huidige problematiek omtrent het slachten van Halall (of koosjer) vlees?

Gepost door: Jeanette | 08-11-11

Wat voor een zelfgenoegzame god is dit die vraagt dat dieren en mensen voor hem gedood worden? En dan nog op de meest wreedaardige manier? Uw God is geen mens, maar beeldt u eens zijn dat de mens dergelijke offers zou eisen. Men zou hem krankzinnig verklaren, of niet? Hoeveel miljoenen offers zouden er nog moeten gepleegd worden voor u zult inzien dat er geen goden bestaan?

Gepost door: Pagan | 15-06-12

over terrorisme in naam van de islam.....iedereen haalt uit de koran wat hij wilt....zowel de brave gewone moslim als de terrorist....alle legitimaties staan in de koran zelf....De opperste islam leiding ...lees (azhar) moet het terrorisme strenger ....veroordelen

Gepost door: nostra | 01-02-13

De commentaren zijn gesloten.