24-08-07

Vrij met/van de hoofddoek

Men denkt dat de hoofddoek een teken van onderdrukking, lage educatie enz. is. Het tegendeel is waar. De hoofdoek is een manier om de vrouw te behoeden tegen het kwade of lustvolle oog van zowel mannen als vrouwen. De hoofddoek is een middel om te voorkomen dat vrouwen stukken vlees worden die (vooral) mannen alleen voor hun eigen genot en lust gebruiken. Het is een manier om Allah of God te aanbidden door de kleding van godvruchtigheid te dragen.
Als men een vrouw met een hoofddoek ziet denken veel niet-moslims dat deze vrouw onderdrukt wordt, dat je medelijden moet hebben omwille van haar 'slechte situatie', dat ze enkel in 'haar land' (en dus niet België) de hoofddoek mag dragen, en ga zo maar verder.
Ten eerste: de islam ondrdrukt de vrouw niet! Als een moslimvrouw onderdrukt wordt, ligt dat eerder aan haar cultuur, leefomgeving, echtgenoot, familie,...Het zou evengoed een niet-moslimvrouw in een niet-islamitische omgeving kunnen zijn die onderdrukt wordt.
Ten tweede: je moet niets erg vinden aan de situatie van deze moslimvrouwen: als ze een hoofddoek dragen, 5 maal per dag biddden, tijdens de ramadan en zelfs buiten de ramadan vasten, dan zal dat wel zijn omdat ze het zélf wensen.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar men moet niet de uitzonderingen veralgemenen en de meest voorkomende gevallen achterwege laten omdat het zogezegd beter in het plaatje past dat de media tegenwoordig voor de islam en de moslims heeft gevormd.
Ten derde: men denkt al te vaak dat alle moslims buitenlanders zijn, hoewel er steeds meer Belgische moslimvrouwen zijn. Moeten deze vrouwen hun eigen land verlaten omdat ze er persoonlijk voor hebben gekozen moslima  te zijn?
Zolang niet-moslims de moslims niet kunnen accepteren en moslims de niet-moslims niet kunnen accepteren zal er nooit vrede zijn.

14:53 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (10) | Tags: vrij met van de hoofddoek |  Facebook |

Commentaren

Veel respect voor deze tekst.

Ik ben persoonlijk gelovig, maar niet katholiek, protestants of islamitisch of wat dan ook. Ik beschouw mijn geloof als een eigen interpretatie en zou me ook niet willen wagen tegen sommige regels van enkele Godsdiensten. Wel heb ik respect voor alle Godsdiensten, want de boodschap die er achter zit -en er zijn weinige die dat zien- is wel degelijk goed en niet slecht. Dat sommigen -zowel de Katolieke paus als terroristen- die teksten te letterlijk opnemen, wil niet zeggen dat de teksten slecht zijn.

Gepost door: | 24-08-07

Ik heb eens gelezen dat een wijs man eens zei:
'Het zou een vreedzaam idee zijn om religie te zien als kleding die in een kast hangt. En elk kledingstuk stelt een andere religie voor. En ieder zou vrij moeten zijn om die religie te kiezen die haar/hem het best past. En diegene die liever atheïst zijn, zijn uiteraard vrij om naakt te lopen'. Ik denk hier ook zo over. We mogen geen religie, zolang we niet over sektes spreken, verbieden maar ook niets opleggen. Iedereen zou vrij moeten zijn in de keuze van haar/zijn religie of in de keuze om in niets te geloven. En altijd een beetje kritisch blijven, da's mijn persoonlijke optie.
Als iedereen, mannen en vrouwen, elkaar niets zou opleggen en elkaar vrij zou laten in haar/zijn leven, in de invulling hiervan: dan zijn we een grote & goede stap vooruit.

Gepost door: neutral | 08-05-08

ben zelf een Belgisch bekeerde vrouw ik draag volledig uit vrije keuze een hoofddoek. toen ik hem nog niet droeg voelde ik me ineens zo slecht ik was zo angstig dat ik niet meer naar buiten ging.. totdat ik mijn hoofddoek opzetten.. ik kan niet meer zonder hem Nu voel ik me pas echt vrij!!hamdoulilah

Gepost door: Khadija | 10-09-08

hallo allemaal ik ben ook belgische en zou graag moslima worden graag had ik contact gewild met belgische bekeerde moslima

Gepost door: chantal | 13-10-09

hallo allemaal ik ben ook belgische en zou graag moslima worden graag had ik contact gewild met belgische bekeerde moslima

Gepost door: chantal | 13-10-09

hallo allemaal ik ben ook belgische en zou graag moslima worden graag had ik contact gewild met belgische bekeerde moslima

Gepost door: chantal | 13-10-09

Beste chantal,

Neem eens een kijkje op http://alminara.actief-forum.com/

Daar vind je zowel Belgische als niet-Belgische moslimas.
Vraag gewoonweg je toelating tot de groep (die je normaal wel krijgt als je vermeldt dat je een vrouw bent, geïnteresseerd in de islam).

Veel geluk!

Gepost door: Sara (Administrator) | 23-01-10

hallo ik moet een spreekbeurt over " het ansgt voor de islam" maken.
Kunnen jullie me helpen en me zeggen waarom enkele europeanen zo reageren?
Danku

Gepost door: Clem | 06-10-10

ik ben zelf een moslim, maar ik heb echt respect voor andere godsdiensten.
en ik wil graag meer weten over de andere godsdiensten!

Gepost door: anoniempje | 29-02-12

Waarom moet iedere gelovige tonen welk geloof ze belijden ?
Waarom kan dit niet, ieder voor zich in de geslotenheid van zijn/haar huis ? Zijn gelovigen misschien niet nederig genoeg ?
Waarom wordt een vrouw zoals ik, zonder zichtbare geloofstekenen (hoofddoek incluis) en altijd kuis gekleed (décoté en borsten altijd bedekt, altijd een broek aan, nooit de benen bloot) soms aangezien als een hoer door moslim en joden ?
Waarom kan een een niet-moslim geen kerk of iets dergelijks bouwen in een overwegend moslimland zonder geïntimideerd of vermoord te worden ?
Waarom kan ik, een vrouwelijke single wereldreiziger, niet Saudi-Arabië, Jemen en Oman bezoeken als toerist ?
Is België geen SUPER-tolerant land om te wonen ?

Gepost door: Odette Debels | 28-05-12

De commentaren zijn gesloten.