26-08-07

Bandana i.p.v. hoofdoek

De stad Antwerpen biedt de bandana aan als alternatief voor de hoofddoek. Is dit een goed compromis of onzin?

Het is duidelijk onzin, want men wil de hoofddoek verbannen – omdat dit een islamitisch symbool is -, en ze dan vervangen door een bandana, omdat dit zogezegd minder hard aan zou komen dan een hoofddoek. Dit is geen oplossing! Als alle moslimvrouwen een bandana gaan dragen i.p.v. een hoofddoek komen we terug op het beginpunt, want dan wordt de bandana algemeen herkenbaar als een symbool van de islam.

Kan men de hoofddoek niet gewoon toelaten? Kan men symbolen, zolang ze geen racistische, discriminerende, enz.. betekenis hebben, niet simpelweg toelaten?
Waarom doet men er toch zo moeilijk over? Moslim(a)s leggen niemand iets op door een hoofddoek te dragen of door een baard te laten groeien.
Deze uiterlijke kenmerken hebben alles met een diepe overtuiging te maken,  ze zijn tekenen van  goddelijke aanbidding.

Tegenwoordig associeert men een baard en een hoofddoek met terrorisme. Waar is de redelijkheid?

Ik hoop dat de mensen nadenken en beseffen dat het verbieden van de hoofddoek en andere religieuze tekenen geen oplossing is, en dat men toleranter moet zijn met volgelingen van om het even welk geloof.

decoration

20:28 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik meende ergens gelezen te hebben dat zelfs de bandana verboden is in de stad Antwerpen. Er zou een dame in een kinderdagverblijf werken, en zij zou verplicht zijn geweest haar bandana af te doen. En hoever wil de stad Antwerpen hierin gaan en wat drijft hen zover om dergelijke beslissingen te nemen? Bv: een dame die kanker heeft, toch zo moedig is om te gaan werken en een bandana draagt: is dit dan eveneens verboden?
En hoe zit het met halskettingen met kruistekentjes, of ringetjes met boedha-ogen, of armbandjes met een mini-boedha opgeportretteerd. En stel dat de mensen zo'n armbandje of zo'n halsketting enkel als talisman, als geluksbrenger dragen of gekregen hebben van een bijzonder iemand? Is dit dan voortaan allemaal verboden in Antwerpen? Als we de wet letterlijk nemen, zoals men beweert dat ze opgesteld is: wel.
Want het is verboden 'uitingen van religieuze symbolen' te dragen tijdens je functie.

Ivm de hoofddoeken: ik verkies neutraal te blijven. Ik begrijp de moslimvrouwen met hoofddoek: zo verliezen ze hun job & hun sociaal contact (wat de integratie-kansen vermindert).
De stad, van haar kant, zal waarschijnlijk naar het imago, het visitekaartje kijken en zal het niet echt mooi vinden.

Ik denk toch dat er andere zaken zijn om over te debatteren zoals: milieu,...

Mvg

Gepost door: neutral | 08-05-08

De commentaren zijn gesloten.