27-08-07

99 schone namen van Allah st

Tijdens de volgende weken ga ik elke dag een paar van de namen van Allah st bespreken inshaAllah. Dat houdt in dat ik de Arabische naam, de transscriptie, de vertaling, de verklaring en eventuele verzen waar de naam in voorkomt geef.

 Het aantal namen van Allah st is niet beperkt tot 99, hoewel dit vaak wordt verondersteld. De namen die ik de komende weken inshaAllah (met de wil van Allah) ga behandelen, komen van een bepaalde versie en is dus niet volledig.

Er zijn een aantal bewijzen voor het feit dat Allah st meer dan 99 namen heeft. Eén daarvan is dat men soms Allah aanroept bij de namen die Hij voor zichzelf heeft gehouden (natuurlijk worden deze namen niet uitgesproken aangezien men ze niet kent). Daarbij bestaan er verschillende versies van de 99 namen van Allah daarin komen er ofwel namen bij, ofwel worden er weggelaten.

Het is belangrijk te weten dat de profeet saw geen specifieke ‘lijst’ heeft overgeleverd, en dat men zich dus baseert op de namen die voorkomen in de Koran, de soennah (en dus ook namen die de profeet saw ooit vernoemde).

 Ik hoop dat deze kennis jullie allemaal ten goede komt en dat niemand onder jullie, moslim of niet-moslim, misbruik maakt van deze mooie religie.

22:59 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.