29-10-07

Een goed huwelijk op een islamitische manier

 

Het huwelijk is een mooie verbintenis tussen 2 mensen, maar het kan ook erg zorgwekkend zijn. Het is een verbond van 2 mensen die samen gaan leven, ieder met zijn/haar ontwikkelde karakter en eigen voor - en/of afkeur voor bepaalde zaken. Als een koppel op een islamitisch correcte manier elkaar leert kennen en met elkaar trouwt, zullen ze nog veel over elkaar moeten leren. Hoewel dit koppel elkaar voor het huwelijk niet zo goed kende blijkt hun huwelijk meer succes te boeken dan dat van koppels die eerst nog een lange relatie met elkaar hadden voor het huwelijk.

           

couple

 

Huwelijksadvies raakt steeds meer gebruikelijk in moslimgemeenschappen. Over het algemeen adviseert de huwelijksraadgever de koppels over emotionele en andere persoonlijke moeilijkheden. Ze helpen de koppels bij het uitwerken van hun problemen door hen aan te moedigen na te denken en te spreken met hun partner over hun problemen. De raadgevers proberen samen met de koppels oplossingen te vinden voor hun problemen. Dit is natuurlijk enkel van toepassing bij getrouwde koppels.


Maar wat met degenen die naar huwelijksraadgevers gaan voordat ze trouwen? Voorhuwelijkse raadgevingen zijn populairder aan het worden, en aangezien er steeds meer huwelijken op de klippen lopen (ook in de moslimgemeenschap), én jongeren meer negatieve invloeden hebben dan vroeger bevordert voorhuwelijkse raadgeving een meer realistische blik op het huwelijk. Het is een preventieve maatregel om mensen een beter zicht te geven op echtelijke relaties, de verantwoordelijkheid dat een huwelijk met zich meebrengt en elkaars verwachtingen.

21. En dit is onder Zijn tekenen, dat Hij uit uw midden echtgenoten voor u schiep, opdat gij er rust in moogt vinden, en Hij heeft liefde en tederheid onder u geplaatst. Daarin zijn zeker tekenen voor een volk, dat nadenkt. (ar-Rum 30:21)

 

Bron: www.islamonline.net

 

12:10 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Huwelijk | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

Essalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatuh.het is waar dat het ook bij moslimgemeenschappen huwelijken op de klippen lopen,omdat jongeren ofwel de geboden en verboden in de islam niet kennen,ofwel er niet naar handelen,en elkaars rechten ook niet kennen.ik ben verplicht mijn vrouw op handen te dragen,te respecteren,en haar rechten evenveel als de mijne zijn.
Een vrouw is een Roos wat met Liefde behandelt moet worden,en een vrouw moet zijn man respecteren en liefhebben ophetzelfde manier,.Iedereen heeft zijn minpunten,maar als je deze ziet?denk dan aan de positieve punten van je partner,dan zul je ook geen tekortkomingen hebben in je relatie.en zullen er minder mensen vreemd gaan of scheiden,de mensen moeten naar een relatie toe werken,die gekenmerkt wordt door eerlijkheid,door openheid,en respect,innigheid,
de man en vrouw zijn als elkanders gewaad:kledingstukken van elkaar,zo close moeten ze voor elkaar zijn,bij ons Moslims zie je dat echtscheidingen minder zijn als bij anderen, omdat wij weten dat de vrouw als een gunst is voor een man en uiterst terespecteren,op handen te dragen waar ik deze voorbeeld ook probeer te volgen,je hebt zeker overal zwarte schapen,een relatie mag niet enkel lichamelijk zijn en op lust berusten,moet lichamelijk en geestelijk zijn,een relatie die de grenzen van het wereldse leven overschrijdt,en deze relatie zal veel verder komen als een ander,dit is mijn gedachte .


Gepost door: islam is de waarheid | 05-11-07

oeps die url adres beneden is een foutje,salaam aleykum.

Gepost door: islam is de waarheid | 05-11-07

Gelieve te lezen Essalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatuh.de blognaam islamwaarheid die bij u op blog bij links vermeld is,is niet de mijne,maar van ene die de islam zwart maakt,ik raad u aan niet naar de beelden te kijken en het direkt te verwijderen.ik heb daar dadelijk mijn reactie gegeven.ene die mijn blognaam zonder spatie gebruikte,en zelf afschuwelijke beelden plaatste,ene die niets over islam kent.moge Allah u de kracht geven om je mooie blog uittebreiden,Islamkennis is als een oceaan,hoe dieper je zwemt hoe prachtiger het wordt,salaam.

Gepost door: islam is de waarheid | 13-11-07

Dankje 'islam is de waarheid'
Dat had ik niet gemerkt :s :s

Gepost door: moslima_met hersenen | 15-11-07

Assalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatu,

deze foto is mooier als het vorige,mijn mening,
ik had je dit al een tijdje willen zeggen,maar wist niet wat je reactie zou zijn,dus heb het maar niet gedaan,

Masha'Allah je bent een mooi blog bezig,
de waarheid mag gezegd worden,
Djazak Allah oegairan


Gepost door: islam is de waarheid | 24-11-07

Salaam aleikhoem ya 'islam is de waarheid'!

Sorry dat ik je zo noem, maar ik ken je echte naam niet dus het moet wel :).

Dankje voor het compliment.
InshaAllah accepteert Allah onze inspanningen voor de ummah en moge Hij onze intentie zuiveren.

Je mag gerust zulke dingen zeggen, het is voor ieders goed.
Ik zie geen reden waarom ik kwaad zou zijn omdat iemand mij (of in ieder geval de ummah) wilt helpen door opmerkingen te geven wanneer deze nodig zijn.

Ik weet dat er mensen zijn die niet tegen kritiek kunnen, maar alhamdoulilah sta ik open voor kritiek zolang het redelijk is (geen beledigingen, scheldwoorden etc).

Fi amaanillah
ma3salaam

Gepost door: moslima_met hersenen | 24-11-07

Assalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatu,
Amin,

noem me gerust islam is de waarheid ,

ik heet Islam,
mijn leven is Islam,
mijn wereld is Islam,

Het zou me een hoop plezier doen als we de Ummah,''al is het met een woord'' de pracht van de Islam kunnen laten zien en InshaAllah zullen zulke daden en de andere ons vergezellen naar het hiernamaals en InshaAllah ons een gebuur maakt aan het noer der werelden,Muhammad Mustafa{sas}.

en het mooiste van al zal zijn InshaAllah dat we Hem,Allah[swt]gaan zien,en dit oneindig lang,wat kan er mooier als dit zijn?
dit zou ons het uiterste moed moeten geven om er het beste van proberen te maken zolang de tijd die we gekregen hebben.

het is de zuivere intentie wat telt in Zijn[swt] naam elke daad te verrichten,zoals jij boven ook zei,

Djazak Allah oegairan,
met het beste

Gepost door: islam is de waarheid | 24-11-07

oeps,Djazakiellaah zegt men tegen een vrouw/meisje,:)

Gepost door: islam is de waarheid | 24-11-07

Salamoe3laikom,

Ik ben heel tevreden met deze site.

Ik denk dat allah ook even trots is als mij ik denk zelfs meer

Gepost door: naima | 31-01-08

Goed huwelijk Zoals jullie profeet met een negenjarige...

Gepost door: Tiberius | 02-04-08

Ja, héél goed huwelijk zelfs Beste 'Tiberius'

De profeet vzmh is met Aisha getrouwd toen ze negen jaar was, maar dat wil niet zeggen dat er meteen een huwelijksnacht volgde, of dat ze meteen bij hem vzmh moest intrekken om haar taak als echtgenote te vervullen.
Nadat ze met hem vzmh was getrouwd, bleef ze nog bij haar vader wonen, omwille van haar jonge leeftijd. Ze had pas seksueel contact met hem vzmh toen ze daar rijp genoeg en mentaal klaar voor was. Op welke leeftijd dat ze die rijpheid bereikte, maakt niet uit. Wat telt is dat ze rijp genoeg was en dat ze het ook WOU. Hoeveel jongeren hebben tegenwoordig al seks op minderjarige leeftijd? Zij zijn er normaalgezien toch ook klaar voor?
De profeet misbruikte haar niet, hij was niet een pedofiel zoals velen durven denken.

Daarbij was de profeet vzmh haar leermeester wat betreft islam e.d. .
Al van jonge leeftijd bouwde ze een goede relatie op met hem vzmh, en daarmee bedoel ik niet op seksueel vlak.

Die link die je daar bij je reactie hebt gezet, ik heb ze gelezen en ik kan je zeggen dat ze op niet veel slaagt.

Ik raad je aan om de islam grondiger te bestuderen i.p.v. je te baseren op stellingen en zogezegde 'bewijzen' dat de profeet vzmh een tiran was.

Gepost door: Moslima_inshallah | 02-04-08

Assalamu alaikum wr wb,zuster,deze laaghartige misbaksels die de islam en onze profeet(sas) aanvallen zonder enige kennis te hebben ervan,hoe zielig zijn ze dan wel niet?hij had die link ook bij mij gezet en ik heb die verwijderd zonder het te lezen,want wij moeten ons niet verlagen naar hun niveau die lager is als regenwormen,onderkruipsels,

als ze eens enige islamboeken hadden gelezen had ik graag met hun op een menselijke manier discussieren,maar ze zijn verre van het menselijke gedrag, maarja,excuseer mij voor deze reactie op je blog,ik ben blij dat je deze mooie blog verder uitbreidt,
Moge Allah(swt) je belonen voor deze daad inshaAllah,.
Wassalaam

Gepost door: Islam is de waarheid | 06-04-08

Wa aleikoem assalaam broeder
Shokran voor de raad, maarja het staat op mijn blog dus ik wil zijn opmerking niet onbeantwoord laten.

We moeten ons best doen om de mensen de schoonheid van deze mashallah dien in te laten zien.

Inshallah zullen we al onze goede daden ons op Yawm al Qiyamah helpen.
Moge Allah je belonen voor je goede daden broeder.

Gepost door: Moslima_inshallah | 06-04-08

liefde en een gelukkig huwlijk als jij en je man/vrouw van elkaar houd en elkaar vertrouwd dan weet ik zeker dat allah jullie zal belonen voor de belofte

Gepost door: nadia | 10-02-09

liefde ik verwacht dat mijn man me veronverd als we een berijding hebben dan moet je ook doen

Gepost door: iemand | 07-05-09

een vraag aan onze broeders,
Essalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatuh,
Stel ik ben getrouwd, en het klinkt niet en wij gaan uit elkaar moet er dan gerouwd worden?

kan er iemand aub helpen?
gelieve een mail te sturen naar besim_744@hotmail.com
bedankt broeders en zusters

Gepost door: be | 16-03-10

Massa'allah!
Mog Allah jullie belonen; amine

Gepost door: fatima | 07-04-10

wil op islamitse manier trouwen maar de vader van het meisje wil niet kan ik nog op islamtse manier trouwn of niet zo ja laat het mij weten aub

Gepost door: mohamed | 09-09-10

Asalaamo halaykoum warahmatoela,
Ik ben op een heel islamitische wijze getrouwd, mijn man was voorgesteld via familie en vrienden, men zegt je moet rondvragen en je informeren welke toekomstige schoonzoon voor je dochter wenst, en het liefst een goeie aardige praktiserende moslim, mijn schoonouders geloofden dat hun zoon een praktiserende moslim is en vertelden heel kleurijke verhalen over deze jongen en mijn ouders geloofden dat ook en mijn vader kende zelfs deze jongen 3jaar omdat hij ook nog es voor hem werkte en ook de gemeenschap had niets slechts over mijn man te zeggen maar na dat ik mijn ja-woord geschonken heb, blijkt hij helemaal niet zo te zijn, hij verweet mij dat ik niet islamitisch was terwijl ik hem tijdens de ramadan haast iedere keer heb moeten smeken om met ramgab te bidden, nauwelijks bidde hij Allah toe, zelfs op een dag voor we vertrokken op een uitstap wou ik het ochtedgebed bidden, waar hij mij zelfs verbiedde om te bidden omdat er geen tijd was en toen smeekte ik hem ook om te bidden voor we ergens vertrekken, na we vertrokken hadden we onderweg een autoongeval, hij was in de auto slecht gezind waardoor hij niet uit keek op de weg, God zij dank waren we ongedeerd maar het had natuurlijk erger geweest zijn, wat ik hem ook vertelde. Voor mij is huwelijk het allerbelangerijkste, mijn man zochte alle manieren om islam bij te betrekken en aan te tonen dat ik als vrouw niet moslim genoeg was terwijl hij met moeite aandacht aan god schenkte, ik geloof in mijn hart en ziel in Allah, voor ik trouwde smeekte ik dat ik terecht ging komen dat mijn man een beetje op onze profet mohamed vzm zou gelijk, eigenlijk wou ik niet meer dan dat die zijn ogen zou openen en zien wat ik allemaal voor hem gedaan heb en opgegeven heb, ik heb mijn man als een koning behandeld, ik deed zelfs de domste dingen voor mij, zoals zijn nagels knippen, zijn kleren in de morgend helpen aantrekken zijn kousen en schoenen aandoen. ik stond smorgensvroeg op met hem om 3uur en maakte hem eten, thee, lunch en fruit en drank om mee te nemen naar zijn werk en zette ik nog es koffie voor hem en eieren als hij ze in de morgend wou eten, ik sloofde mij altijd uit in de keuken en zette een tafel vol met eten klaar voor hem als hij na zijn werk kwam die ik voor hem gezocht heb, en dan krijg je een man die vol zit met leugens en nog durft te liegen dat ik geen eten maak? ik heb mijn alles gegeven en hij heeft enkel genomen en ik hoopte daardoor dat allah mij zou helpen maar omdat ik met een zo ondankbare man had te maken heb ik jammer genoeg met heeeeel veel pijn in het hart moeten scheiden van hem, hij was dan ook nog eens een jongen van marokko, hij heeft me slecht behandeld met slaag en duw en gemene woorden zoals ik heb op je gespeeld, ik versta niet hoe je kan spelen op iemand als je getrouwd bent, hij was mijn eerste en ik had gehoopt mijn laatste, jammer genoeg is dat niet zo gelopen zoals ik hoopte, en ik had nog eens zo hard gesmeekt dat ik een gelukkig huwelijk ging hebben en dat de liefde tot god ging lopen in de lucht, maar liefde kwam van 1kant, iedereen verteld me dat hij mij niet waard is en dat hij nooit van mij hield, maar dat kan ik onmogelijk geloven na alles wat ik deed voor hem, dit ga ik werlijke noot verstaan; ik heb nooit gewerkt maar mijn ma liet me dan werken om aan een huisje te kunnen geraken voor mij en mijn man, waarna hij haar na en tijd zefls een stookster noemde, en zij zelf had daardoor een kleine ruzie met mijn vader, ben beginnen werken voor hem om hem in het begin te kunnen bij staan, heb alle kosten aan mij gelaten van elektriciteit en water tot huur en zelfs zijn verzekering van zijn wagen en abonnement van zijn telefoon, en zelfs heel mijn vakantie geld schonk ik aan hem voor een nieuwe wagen en noem paar op, noem mij aub niet dom en naief, ik deed dit simpel omdat ik van god houd en alles wou doen om mijn huwelijk zo goed mogelijk te laten verlopen en dat god kan zien hoe hulpvaardig ik was voor mijn man en hoe hard ik van hem hield, en hem het gemakkelijk kon maken in het begin, Maar hij schonk me enkel leugens, vertelt aan zijn ouders echt onwaarheden en kan de mensen zo goed manipuleren met zijn mooie zinnen die mannen heel graag willen horen, hij deed zich als een moslim-man voor maar was het verre van, een moslim man zal nooit zijn vrouw zo behandelen na ik echt mijn alles gegeven heb. Hij vroeg mij zelfs op een gegeven moment om aan iets harams te doen, waardoor hij zelfs nooit god met zijn ogen kan aankijken. ik kan nu nog niet geloven hoe dit allemaal zo ver is gelopen dat hij pas als we getrouwd waren zijn ware aard toonde, ik zeg maar of je nu iemand kent of niet, het ligt in de handen van god hoe een huwelijk afloopt.
En het rare is na alles wat hij mij aandeed en heb nog niet de helft vernoemd, wil ik hem niet loslaten want als ik deze jongen loslaat, is het maar een verdwaalde jongen voor de duivel zijn handen, hij zei me zelf dat hij nu alles heeft wat hij wilt en dat hij mij niet meer nodig had en dat hij kon vertrekken wanneer hij maar kan, waarop ik zei dat hij dan mocht vertrekken, en mijn ouders wezen hem de deur uit, en waarop hij zei heel makkelijk oke, en ik had hem dan meerder kansen geven dat hij zou bellen en zeggen dat het hem spijt en ik kreeg niks positiefs terug, hij deed helemaal geen moeite om het huwelijk te redden, waarom ook als ik allen de enige was die aan het werken was, ik weet echt niet wat ik moet doen, ben ondertussen al bezig met de scheiding .. Ik hoop gewoon dat god mijn beslissing goedkeurt inchallah. asalaam moehaykom warahmatoela

Gepost door: Selima | 20-10-10

excusseer mij voor de vele typ-fouten maar had veel moeite om dit neer te typen, ik wou het haast niet neerbloggen maar deed het toch maar. aslaam moehaykoum warahmatoela

Gepost door: Selima | 20-10-10

ALLAH EN WIJN
Wij hebben weinig nodig om een fles wijn te ontkurken en wat is een feest zonder bubbels? De houding van de gemeenschap en de overheid is echter nogal dubbelzinnig: enerzijds wordt alcohol beschouwd als behorend tot onze bourgondische cultuur en is bijna synoniem voor feest en gezelligheid, anderzijds wordt al wie meer dan 1 glas geconsumeerd heeft door diezelfde overheid als loslopend wild beschouwd waarop naar hartenlust mag jacht gemaakt worden. Gelukkig moeit onze “thuisgodsdienst” zich niet in die discussie. Zou ook moeilijk kunnen in een religie waar tijdens erediensten door het mirakel van de transsubstantie het bloed van God in de vorm van een roemer wijn geconsumeerd wordt.
Onze islamitische vrienden staan daar anders tegenover: Allah heeft alcohol verboden, zeggen ze. Dat je “achter de gordijnen of in de keuken” lustig alcohol kunt consumeren, dat je zelfs medische attesten kunt krijgen waarmee je wel alcoholische dranken kunt nuttigen, …dat weet ieder die de islam-cultuur een beetje kent. Maar laat ons eens terugkeren naar dat woord van Allah zoals hij het zelf heeft gedicteerd in de koran. Zegt de koran dat er geen alcohol mag gebruikt worden? Helemaal niet! Je mag niet in dronken toestand bidden (nogal voor de hand liggend: voor je het weet sta je in de moskee de duivelsverzen op te zeggen). Allah raadt toch aan er voorzichtig mee om te springen. Bewijzen ? Voor zover mij bekend heeft Allah het in de koran 6 keer over wijn: 4 verzen gaan over wijn op aarde en 2 over de beken van wijn die ons (nou ja) in het paradijs te wachten staan. Hieronder staan ze netjes alle 6. De nummering is die van de officiële koran uitgegeven door Al-Azhar te Cairo.
• 2;219: zij zullen u ondervragen over de wijn en het kansspel
Zeg: in beide is grote zonde en ook nuttigheid voor de mens
Maar hun zonde is groter dan hun nut
• 4;43: o gij die gelooft
Nadert niet tot het gebed terwijl gij dronken zijt
Tot dat gij weet wat ge zegt
• 5;90-91: o gij die gelooft
De wijn en het kansspel en de afgodsblokken en de lotspijlen
Zijn slechts een gruwel van het maaksel van de Satan
Ontwijkt dat dus, wellicht zult gij wel varen
De Satan wil slechts vijandschap en haat tussen u werpen
Terzake van de wijn en het kansspel
• 16;67: en van de vruchten der dadelpalmen en de wijnranken
Daarvan maken zij zich bedwelmende drank
En heerlijke voeding
Daarin is waarlijk een teken voor lieden die verstandig zijn
• 47;15: waarin rivieren zijn van wijn genotvol voor de drinkenden
• 83;25: hun wordt te drinken gegeven van zuivere wijn

Gepost door: dr Pagan | 07-12-10

dit is voor dr pagan IVM met het onderwerp van dat ALLAH alcohol hallal maakt in de koran dat is helemaal niet zo deze vers die je citeert gaat over in de van de profeet toen ze nog alcohol dronken en het verbod nog niet gegeven was ,daarna is GABRIEL neergedaald met de boodschap het zijn de daden van satan blijft er van weg en toen hebben alle moslims hun flessen weg gegooit en hun glazen gebrokken er waren zelf momenten dat ze dronken terwijl ze deze boodschap hoorde die zich versprijde in het dorp staken ze hun vingers in hun keel om de alcohol over te geven . mijn raad naar u toe zoek en leer naar kennis dank u voor uw tijd

Gepost door: azeddine | 14-12-10

aan al mijn medemensen hier een goeie dag aan al mijn broeders asalam oe3alaikoem wara7matoe ALLAHI wabarakatoe aangaande het commentaar van de heer dr pagan die beweerdt dat ALLAH wijn legaal heeft gemaakt . ALLAH is zeer duidelijk met zijn woorden in de KORAN wanneer hij spreekt over wijn ,consumeren van wijn,en de versen die je hier aanhaald waren bedoeldt voor de vrienden van de PROFEET toen ze nog geen verbod kregen over wijn (alcohol)de islam was nog niet compleet die zat nog in een fase die we noemen (aljahiliya)tijd van onwetendheid dus • 2;219: zij zullen u ondervragen over de wijn en het kansspel
Zeg: in beide is grote zonde en ook nuttigheid voor de mens
Maar hun zonde is groter dan hun nut.
iedereen weet of hij nu moslim is christene of jood weet dat alcohol en wijn slecht voor de mens was en dat is het ook nu zo en zal het ook altijd zijn een mens is uit goedheid geschappen (wanneer GOD Adam heeft gemaakt ) wij zijn alemaal de zonen van Adam en satan heeft ons hart bevlekt met haat met onbegrip en kwaad aub als je iets vanuit de KORAN dicteert pleas ga en zoek er naar en kijk wanneer die vers gezonden werd want de ALLAH sprak over iedereen in de KORAN van Adam (3alayhi salam),alle profeten (3alayhoema salam)tot profeet Mohamed (salla ALLAHOE 3alaihi wasalam)en de mensen van de boeken dus de joden en de christenen en de moslims tijdens het leven van de profeet en de moslims van nu dus spreekt het iedereen aan de enige wat we moeten doen is luisteren als het je bevalt dan is het goed maar als het je niet bevalt ook goed want ALLAH zegt ons in de KORAN geen dwang in het geloof we moeten over elkaar meer weten want in een tijd van onwetenheid is een gevaar op zich zelf niemand wilt graag gewezen worden met de vinger chokran dank u

Gepost door: moslim man | 14-12-10

De commentaren zijn gesloten.