30-11-07

Hij die aanleert door de pen

 

Islam is echt een manier van leven. Het behandelt elk hoekje van het leven, zelfs de meest hardnekkige.

 

Islam heeft een eigen constitutie (grondwet). Het bevat niet alleen de rol en de verantwoordelijkheden van individuen, maar het legt ook bepaalde rechten/plichten aan zowel mannen als vrouwen op. De rechten/plichten moeten mensen dan tijdens hun leven onder de knie krijgen.

 

Een van de vele rechten/plichten in de islam is het verwerven van kennis. Dit is wat er uniek is aan de islam: het is niet slechts een religie die je verzoekt om te bidden en om vergiffenis te vragen aan Allah, daarbij wordt je ook verzocht heel je leven naar kennis te zoeken om hem/haar te laten slagen in het Hiernamaals.

 

Spijtig genoeg denken veel mensen, waaronder een aantal moslims, dat vrouwen niet naar kennis mogen zoeken, zeggende dat de hoofddoek daar een barrière tegen vormt.

 

Ik vraag me af of men nog veel zou zeggen als ze worden verteld dat vrouwen in het Westen pas het recht op degelijk onderwijs kregen in 1792. Dat is nog niet zo lang geleden, 215 jaar om precies te zijn. Daarentegen verleende de islam de vrouw reeds 1400 jaar geleden het recht op degelijk onderwijs. Ik laat het oordeel aan de lezer.

 

Het eerste vers dat ooit aan de profeet (vrede zij met hem) werd geopenbaard begon met het woord ‘lees’, en lezen is werkelijk de sleutel tot grote kennis.

 

De profeet van Allah (vzmh) zei: “Allah vergemakkelijkt het pad naar het paradijs voor degenen die kennis hebben en zoeken.” (Muslim).

 

Kennis is zeker en continue en permanent proces. Voor degenen doe de wereld nog aan het ontdekken zijn: hoe kiezen we het best bronnen van kennis? En hoe weten we welk soort kennis belangrijker is dan de andere?

 

 

Bron: http://www.islamonline.net

22:01 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Diegene die naar kennis zoekt,is het de paradijs wat hij zal vinden,...

Assalamu Aleykum Warahmatullah Wabarakatu

Gepost door: islam is de waarheid | 01-12-07

Assalamu alaikum warahmatullah wabarakatuh zuster,doe je nog mee ?:)
je was goed bezig,en veel hassanaats te verdienen InchaAllah,er is genoeg kennis voor ons allen,t is een oceaan,moet alleen een duik durven nemen,:),

t zal je missschien motiveren...Djazakiellaah oegairan...

Gepost door: islam is de waarheid | 31-12-07

De commentaren zijn gesloten.