17-03-08

Hoe kan een vriend jouw weg naar het Paradijs zijn!?

Vriendschap heeft een beduidende betekenis die we goed moeten begrijpen en waarderen. De definitie voor ‘de goede vriend’ verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen geloven dat een goede vriend iemand is wie je kan vertrouwen en aan wie je alle geheimen kan toevertrouwen. Andere omschrijven  een goede vriend als iemand die je bijstaat in zowel goede als slechte tijden.

 

De meningen zijn in feite allemaal relatief correct, maar er mist een belangrijke definitie van de goede vriend: een vriend die je helpt dichter bij Allah (swt) te komen, Hem te gehoorzamen en een goede en nuttige individu voor de Ummah (islamitische gemeenschap) te zijn.

 

 

Denk even na over je vrienden en stel jezelf de volgende vragen: “Hoe kies ik mijn vrienden uit? Wat is hun rol in mijn leven? Zijn ze uitsluitend om plezier mee te hebben?” Als je de laatste vraag positief beantwoordde, dan moet je heroverwegen en de betekenis van een goede vriend proberen te bepalen. Hij of zij is niet iemand om je alleen maar mee te amuseren. De betekenis van een vriend ligt veel dieper dan dit.

 

Enerzijds kan een vriend je helpen om goede daden te verrichten en het Paradijs te bereiken. Anderzijds kan hij je van de weg naar het Paradijs weghouden. Je vrienden hebben een grote invloed op je, zelfs meer dan je familie. Het is dus erg belangrijk dat je jou vrienden verstandig uitkiest.

 

 

19:00 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.