29-03-08

'Fitna' van Geert Wilders

29/03 Toch gemeenschappelijke EU-verklaring over 'Fitna'

In feite heeft de film ook positieve gevolgen voor de moslims. Het is namelijk zo dat veel mensen met de negatieve informatie die Geert Wilders verspreidt gaan beginnen denken. Ze gaan zich afvragen of het écht waar is wat Wilders verkondigt. Dit heeft dus tot gevolg dat meer mensen zich gaan verdiepen in de islam, en hopelijk zoals de moslims, tot het besef zullen komen dat de islam écht een religie is van vrede, en dat het écht van God/Allah komt.De Europese Unie is het zaterdag dan toch eens geworden over een gemeenschappelijk standpunt over de film Fitna van Geert Wilders.

De ministers stellen dat ze het standpunt van de Nederlandse regering volledig steunen. Ze wijzen net als het kabinet Fitna af en stellen dat de film islam gelijkstelt met geweld. Die voorstelling wordt door de EU-ministers "scherp afgewezen".

Ze stellen tegelijkertijd dat mensen die zich beledigd voelen door de film daarin geen excuus mogen vinden voor agressie of bedreigingen. Ook vinden de ministers dat de productie van de film valt binnen het uitoefenen van het recht op vrijheid van meningsuiting.


Bron: www.gva.be


Wilders' film is gewoon een manier om te provoceren. Waarschijnlijk heeft hij deze film gemaakt om zo meer bekendheid te verwerven én in de hoop om een gewelddadige reactie van de moslims uit te lokken, om ons zo in een nog slechter beeld te zetten.

Wilders' eigen doel is eigenlijk wat hij de islam wilt aansmeren: 'fitna' of '2 partijen tegen elkaar opzetten, ruzie stoken, roddels en/of andere onwaarheden verspreiden, e.d.'.

Door zijn film wil hij 2 doelen bereiken. Ten eerste wil hij de moslims in een (nog) slecht(er) daglicht zetten. Ten tweede wil hij 2 partijen creëren: de moslims tegen de rest. 

Met de wil van Allah zal zijn opzet mislukken. 

In feite heeft de film ook positieve gevolgen voor de moslims. Het is namelijk zo dat veel mensen met de negatieve informatie die Geert Wilders verspreidt gaan beginnen denken. Ze gaan zich afvragen of het écht waar is wat Wilders verkondigt. Dit heeft dus tot gevolg dat meer mensen zich gaan verdiepen in de islam, en hopelijk zoals de moslims, tot het besef zullen komen dat de islam écht een religie is van vrede, en dat het écht van God/Allah komt.

 

 

19:55 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-08

Olympische droom van een Afghaanse vrouw

Mehbob Andyar is de eerste vrouwelijke Afghaanse deelnemer aan de Olympische Spelen.

 

Al van jongs af aan  raakte ze geïnteresseerd in atletiek. Tijdens deafghan woman
overheersing van de Taliban moest ze vaak de tuin van haar familie binnenlopen om zich te verstoppen, zodat de ‘religieuze politie’ van de Taliban haar niet zou opmerken. Nadat ze met haar familie naar Pakistan was gevlucht kon ze oefenen in een park in Islamabad, maar zich aansluiten bij een atletiekclub was toen nog niet betaalbaar voor haar familie.

 

Ook na hun terugkeer naar Afghanistan (Kabul) traint Mehbob verder. De omstandigheden waarin ze moet trainen zijn niet al te goed: ze oefent op een gebarsten, betonnen platform in het Nationale Stadium van Kabul, en dit tijdens de vele zandstormen die Kabul teisteren, want anders is het stadium bezet.

 

Mehbob heeft altijd al veel negatieve reacties moeten verwerken i.v.m. haar ‘sportieve ambities’.

 

In Afghanistan zijn veel Afghaanse mannen, die zowel voor en tegen de Taliban zijn, tegen ambitievolle, Afghaanse vrouwen zoals Mehbob Andyar.

 

“Ik krijg s’avonds vaak dreigtelefoontjes van onbekende mannen , die waarschijnlijk banden hebben met de Taliban.”, zegt Mehbob, “Ook mijn buurman is tegen mij. Onlangs belde hij de politie omdat hij vond dat ik vreemde mannen vermaak wanneer ik s’avonds train. Mijn vader werd zelfs opgepakt door de politie. Gelukkig lieten ze hem snel vrij, mét verontschuldigingen van de politie, die de situatie blijkbaar verkeerd hadden ingeschat.”

 

Mehbob kreeg ook een aantal dreigbrieven, en een aantal mannen gooiden al verschillende keren stenen naar de ramen van haar huis.

 

Gelukkig wordt Mehbob ook gesteund, want haar familie en vrienden staan achter haar. Daarbij krijgt ze ook steun van haar coach en 2 (mannelijke) Afghaanse deelnemers aan de Olympische Spelen. Dit heeft haar tot nu toe de nodige moed gegeven om vol te houden.

 

Aangezien de situatie in Afghanistan zeer ongunstig is voor een Afghaanse deelneemster aan de Olympische Spelen, heeft Mehbob besloten om 5 maanden voor de Olympische Spelen naar Maleisië te trekken, en daar zich daar zo goed mogelijk voor te bereiden.

 

Haar deelname is om 2 redenen opvallend. Ten eerste, omdat ze de eerste Afghaanse deelneemster is aan de Olympische Spelen. Ten tweede, omdat ze islamitische kleding zal dragen bij haar deelname, wat toch wel opvalt tussen alle andere deelneemsters met nylonpakjes.

 

Ik wens haar enorm veel geluk, en ik hoop dat Allah haar zal bijstaan in deze moeilijke opgave.

 

Als ze slaagt, zou het een stap dichter zijn bij de vrijheid van zowel Afghaanse vrouwen als moslimvrouwen over het algemeen, want spijtig genoeg krijgen velen van ons nog niet de vrijheid die we verdienen.

 

Denk niet dat de islam de vrouw haar vrijheid om deel te nemen aan buitenhuiselijke activiteiten ontneemt. Ze is vrij om buitenshuis aan activiteiten deel te nemen, zolang  ze zich aan de voorschriften van Allah st houdt. Dit is het best voor haar en voor de hele gemeenschap.

14:58 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Islam en Afghanistan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-08

Verheven rang omwille van zuster/broederschap

Aboe Maalik Al-Ash'arie (radya Allahu 'anhu) zegt het volgende: Toen de profeet (salla Allahu 'alayhi wa salaam) zijn gebed beëindigd had, richtte hij zich tot ons en zei: "O mensen, luister en begrijp! En weet dat Allah dienaren heeft, die niet tot de profeten behoren, noch tot de martelaren en die toch benijd zullen worden door de profeten en de martelaren omwille van hun rang en hun nabijheid bij Allah!" Toen kwam er één van de meest ruwe bedoeïen die met zijn vinger naar de boodschapper van Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam) wees en zei: "O profeet van Allah, gewone mensen die benijd worden door de profeten en martelaren omwille van hun rang en nabijheid bij Allah, en die zelf geen profeten en martelaren zijn? Beschrijf hen voor ons!" Vervolgens kon men de blijheid op het gezicht van de boodschapper van Allah (salla Allahu 'alayhi wa salaam) lezen over de vraag die door de bedoeïen gesteld werd. Daarop zei hij (salla Allahu 'alayhi wa salaam): "Het zijn gewone mensen uit verscheidene bevolkingsgroepen; het zijn echter niet de familiebanden die hen met elkaar verbinden, maar zij houden van elkaar omwille van Allah en zij zijn zuiver tegenover elkaar.* Op de Dag van de opstanding zal Allah hen banken van licht geven en Hij zal hen hierop laten zitten, en Hij zal hun gezichten en kleren met licht laten stralen. Op de dag van de opstanding zullen zij niet bezwijken wanneer de rest zal bezwijken. Zij zijn de aanhangers van Allah die geen angst zullen kennen, en die niet triest zullen zijn." (Ahmad, Al-Hakim, Adh-Dhahabie en At-Tabarani.)

* Hun harten zijn zuiver, zij kennen geen wrok, geen haat, geen afgunst of om het even welk ander negatief gevoel tegenover de moslims. Daarom heeft Allah hun graad in het paradijs doen stijgen.

 

13:58 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-03-08

Hoe kan een vriend jouw weg naar het Paradijs zijn!?

Vriendschap heeft een beduidende betekenis die we goed moeten begrijpen en waarderen. De definitie voor ‘de goede vriend’ verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen geloven dat een goede vriend iemand is wie je kan vertrouwen en aan wie je alle geheimen kan toevertrouwen. Andere omschrijven  een goede vriend als iemand die je bijstaat in zowel goede als slechte tijden.

 

De meningen zijn in feite allemaal relatief correct, maar er mist een belangrijke definitie van de goede vriend: een vriend die je helpt dichter bij Allah (swt) te komen, Hem te gehoorzamen en een goede en nuttige individu voor de Ummah (islamitische gemeenschap) te zijn.

 

 

Denk even na over je vrienden en stel jezelf de volgende vragen: “Hoe kies ik mijn vrienden uit? Wat is hun rol in mijn leven? Zijn ze uitsluitend om plezier mee te hebben?” Als je de laatste vraag positief beantwoordde, dan moet je heroverwegen en de betekenis van een goede vriend proberen te bepalen. Hij of zij is niet iemand om je alleen maar mee te amuseren. De betekenis van een vriend ligt veel dieper dan dit.

 

Enerzijds kan een vriend je helpen om goede daden te verrichten en het Paradijs te bereiken. Anderzijds kan hij je van de weg naar het Paradijs weghouden. Je vrienden hebben een grote invloed op je, zelfs meer dan je familie. Het is dus erg belangrijk dat je jou vrienden verstandig uitkiest.

 

 

19:00 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |