28-04-08

Fruit en groenten, lekker en gezond!

SubhaanAllah, de islam is echt een volledige levenswijze. Buiten het spirituele, sociale, psychologische etc heeft de islam het zelfs over onze voeding.

 

Groenten en fruit zijn een cruciaal onderdeel van ons dieet; zonder ze zouden we een heleboel vitaminen en andere grondstoffen missen!

 

Het belang van groenten en fruit wordt in de Koran vermeld. Allah st specificeert zelfs een aantal groenten - en fruitsoorten:

 

[16.67] En van de vrucht der dadelpalmen en druiven maakt gij een bedwelmende drank en een goed voedsel. Voorwaar, daarin is een teken voor een volk dat zijn verstand gebruikt.

 

[16.69] "Eet dan van alle soorten vruchten en volgt onderdanig de wegen van uw Heer."…

 

Ook de profeet vzmh at fruit:

 

De Apostel van Allah was gewoon om meloen met verse dadels te eten, dan zei hij: “De warmte van de ene wordt verbroken door de koelte van de andere. En de koelte van de ene door de warmte van de andere.”

 

Vergeet niet de vijg en de olijf(olie):

 

[95.1] Bij de vijg en de olijf,

 

De citrusvrucht werd door de profeet vzmh als een parabel gebruikt:

 

De citrusvrucht is als een ware gelovige. Het heeft een goede smaak en een goede geur. (Sahieh Al-Boekharie)

 

Allah st zegt ook:

 

[16.11] En Hij doet daarmede koren voor u groeien, de olijf, de dadelpalm, de druiven en allerlei andere vruchten. Daarin is voorzeker een teken voor een volk dat nadenkt.

 

En:

 

[16.13] En in de dingen, die Hij in verscheidene kleuren op aarde voor u heeft geschapen is voorzeker een teken voor een volk dat er lering uit wil trekken.

 

Laten we nu enkele groenten – en fruitsoorten bekijken:

 

carrot
Een doormidden gesneden wortel lijkt op het menselijk oog. De pupil, iris en dunne lijntjes lijken net op een menselijk oog…en de wetenschap heeft aangetoond dat wortelen zeer goed zijn voor de bloedsomloop en de ogen.

 

tomato
Een doormidden gesneden tomaat bestaat uit vier ‘kamers’ en is rood van kleur. Het hart is rood en heeft vier ‘kamers’. Onderzoek heeft aangetoond dat tomaten zeer goed zijn voor het hart en de bloedsomloop.

 

grape
Druiven hangen in een tros en heeft de vorm van een hart. Elke druif lijkt op een bloedcel en recent onderzoek heeft aangetoond dat druiven zeer goed zijn voor het hart en de bloedsomloop.

 

walnut
Een walnoot lijkt op een hersenmassa, met linker en rechterhelft. Zelfs de rimpels en plooiingen lijken erg op de neo-cortex. We weten dat walnoten helpen om 3 dozijn neuro-transmitters voor de hersenen te maken.

 


kidney
Rode bonen hebben de vorm en kleur van de lever. En ja, ze helpen om de leverfunctie te onderhouden.

 

celery
Selder, Bok Choy en rabarber lijken op beenderen. Deze groenten zijn erg heilzaam voor de beenderen. Je beenderen bestaat voor 23% uit jodium, en deze groenten zijn een bron van jodium. Wanneer je lichaam een tekort aan jodium heeft, onttrekt het jodium uit de beenderen, wat ze dan ook zwakker maakt. Dit voedsel zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.

 

eggplant
Avocado’s, peren en aubergines zijn goed voor de baarmoeder, en deze vruchten lijken ook op dit lichaamsdeel. Modern onderzoek wees uit dat 1 avocado per week de hormonale werking van vrouwen in balans houdt, het voor een gezond gewicht van baby’s bij de geboorte zorgt én dat het baarmoeder(hals)kanker tegengaat. Als dit nog niet overtuigend genoeg is: een avocado heeft 9 maanden nodig om te groeien tot een volwaardige vrucht.

 

fig
Vijgen zitten vol met zaden en groeien in paren. Ze bevorderen de kwaliteit van de sperma, ze zorgen voor een groter aantal spermacellen én ze gaan mannelijke onvruchtbaarheid tegen.

 

potato
Zoete aardappelen hebben de vorm van een pancreas en zijn goed voor patienten met diabetes.

 

olive
Olijven stimuleren de gezondheid en goede werking van vruchtbeginselen.

 

orange
Pompelmoezen, appelsienen en andere citrusvruchten hebben de vorm van de boezems van vrouwen. Ze zijn dan ook heilzaam voor hun gezondheid van voor de goede werking van de lymfevaten in de borsten.

 

onion
Ajuinen lijken hard op lichaamscellen. Onderzoek toonde aan dat ajuinen helpen om afvalstoffen uit de lichaamscellen te verwijderen. Daarbij veroorzaken ze ook tranen die de verschillende lagen van het oog reinigen.

 

 

SubhaanAllah – Heilig is Allah !!

19:44 Gepost door Moslima_met.de.wil.van.Allah in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |